Gerust.nl

Studentenverzekeringen

Woon je op kamers en studeer je? Vergeet jezelf dan niet te verzekeren! Als student zijnde zijn er een paar verzekeringen die altijd handig uitkomen. Ook zijn verzekeringen die speciaal voor studenten zijn, vaak een stuk goedkoper dan “normale” verzekeringen. Handig dus! Hieronder staan een paar verzekeringen die belangrijk zijn als je op kamers gaat. 

1 Zorgverzekering voor studenten

Iedereen is verplicht een zorgverzekering te nemen. Tot je 18e ben je nog bij je ouders ingeschreven. Echter, hierna moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Een zorgverzekering is zeker geen goedkope verzekering, maar gelukkig bestaan er zorgverzekeringen speciaal voor studenten. Hier wordt specifiek rekening gehouden welke zorg studenten nodig hebben en deze in een pakket te stoppen. Dit zorgt voor een lage premie. Hiernaast krijg je bij zorgverzekeringen voor jongeren vaak gratis condooms erbij.

Aanvullende verzekeringen

Ben je nog steeds niet helemaal happy met je basisverzekering? Dan bieden de meeste verzekeraars je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering erbij te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:
  • een uitgebreide dekking voor de tandarts;
  • een speciale dekking voor sporters;
  • of wellicht wil je meer fysiobehandelingen?
Een aanvullend pakket is overigens niet verplicht, een basisverzekering wél! 

Vergelijk hier jouw zorgverzekering voor studenten

2 Inboedelverzekering voor studenten

Veel studenten nemen naast een zorgverzekering meteen een inboedelverzekering erbij die speciaal voor jongeren zijn. Vooral als je met meerdere studenten op kamers woont, en iedereen heeft zijn of haar eigen laptop, telefoon enzovoorts, is het wellicht verstandig om een inboedelverzekering te nemen. 

Wat is gedekt?

Met een basisverzekering ben je gedekt voor schade door lekkage, brand en bliksem. Sommige verzekeraars vergoeden ook schade door vandalisme of roof voor een gedeelte. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden. Een uitgebreide inboedelverzekering verzekert je hiernaast ook nog eens voor
  • schade door bijvoorbeeld diefstal van tuinmeubels en -apparatuur;
  • omvallende bomen;
  • en aanrijding.
Welke dekkingen precies gelden, staan in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Vergelijk hier jouw inboedelverzekering voor studenten

3 Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt je tegen schade waarvoor jij verantwoordelijk (oftewel aansprakelijk) bent. Dit geldt niet alleen voor schade waar je direct verantwoordelijk voor bent, maar ook indirect. Denk bijvoorbeeld aan een gebroken waterleiding in je huis. De schade die je onderburen hebben als gevolg van de lekkage, is jouw verantwoordelijkheid.

Voor welke schade ben ik gedekt?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor jongeren vergoedt praktisch alle soorten schade die jij veroorzaakt. Je bent verzekerd voor:
  • rechtzaken en andere juridische bijkomsten;
  • schade aan zaken;
  • schade aan personen (lichamelijk en geestelijk)

Hoeveel krijg ik vergoed?

Iedere aansprakelijkheidsverzekering heeft een maximaal bedrag. Deze kan oplopen tot ongeveer €2 miljoen. Per verzekeraar en schadegeval verschilt dit. Je kunt met het vergelijken van een aansprakelijkheidsverzekering meteen zien welke verzekeraar welk bedrag hanteert.

Vergelijk hier jouw aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

4 Reisverzekering voor studenten

Een reisverzekering is niet verplicht. Het kan echter wel handig uitkomen als je veel op reis gaat of bijvoorbeeld een tijdje naar het buitenland gaat voor school of stage. Je hebt een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering dekt je het hele jaar door. Dit is dus vooral handig als je meerdere keren per jaar naar het buitenland reist. Deze verzekering blijft lopen tot je het stopzet. Je hoeft dus niet voor elk reisje dat je maakt, opnieuw een verzekering aan te vragen. 

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je voor een bepaalde tijd af. Je betaalt hier meer premie over, dan bij een langlopende verzekering. Echter, als je zeker weet dat je niet meer naar het buitenland op vakantie gaat, dan ben je goedkoper uit. Je hoeft deze reisverzekering ook niet stop te zetten. 

Europa of wereld?

Het kan veel in je premie schelen of je een dekking voor Europa kiest, of de hele wereld. een kleiner dekkingsgebied, is logischerwijs goedkoper dan een wereldwijde dekking. Zorg dus dat je altijd het juiste dekkingsgebied aanvinkt! 

Vergelijk hier jouw reisverzekering voor studenten