Gerust.nl

Manier van vergelijken en verdienmodel

Wat doen wij voor u?
Wij vergelijken via onze website verzekeringen van veel verzekeraars. Voor de meeste verzekeringen vragen wij geen gegevens van u, maar hebben wij een vergelijking gemaakt op basis van standaard gegevens. Uw persoonlijke premie berekent u op de site van de verzekeraar die u zelf kiest. Alleen bij de autoverzekering en zorgverzekering vragen wij een aantal persoonlijke gegevens.
Hiermee kunnen wij een premie berekenen die voor uw auto- of zorgpremie actueel is.


Hoe volledig is onze vergelijking?
We vergelijken zo veel mogelijk verzekeraars waarvan we online de premie kunnen berekenen. Die online premie is nodig omdat we wekelijks de premies updaten. Naast verzekeraars waar we geen online premie kunnen berekenen, missen er ook enkele verzekeraars die aangaven dat ze niet bij ons vergeleken willen worden. Mist u een verzekeraar, laat ons dit weten via het contactformulier.
Alle verzekeraars die wij vergelijken, staan hier: verzekeraars .

Hoe vergelijken wij?
Behalve bij een autoverzekering en bij een zorgverzekering vergelijken we zonder u te vragen naar gegevens. We gebruiken namelijk standaard gegevens om de hoogte van de premies te bepalen. Alle verzekeringen tonen wij in een overzicht gesorteerd op meest gekozen. Deze cijfers updaten wij iedere maand met de actuele keuzes van consumenten zoals u. Wilt u liever de goedkoopste zien? Sorteer dan op prijs.

Deze website vergelijkt verzekeringen, maar wij bemiddelen of adviseren u niet. Hierop is 1 uitzondering en dat is voor een autoverzekering. Ook al sluit u de autoverzekering niet bij ons af maar bij de verzekeraar van uw keuze, onze vergelijking op basis van uw gegevens is juridisch een vorm van bemiddeling.
Daardoor valt de autoverzekering op gerust.nl onder de collectieve vergunning in bemiddelen van zanox met AFM-nummer 12042897.

Wat is ons verdienmodel?
Wanneer u via onze website doorklikt naar een verzekeraar en een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige provisie van de verzekeraar. Deze opbrengsten worden ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit en onderhoud van de website.
 
Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en het eenvoudiger maken te vergelijken tussen verzekeringen, zonder tussenkomst van een verzekeringsmaatschappij.