Motorbootverzekering vergelijken

Goedkope motorbootverzekeringen vanaf €2,00 p/m

Vergelijk motorbootverzekeringen op dekkingen en premies

Met een Gerust gevoel je motorboot verzekeren

Je hebt de keuze uit verschillende motorboot verzekeringen en verzekeraars. Om de keuze voor een motorboot verzekering gemakkelijker te maken, kun je motorbootverzekeringen eerst met elkaar vergelijken. Bij het vergelijken kan je aangeven voor welke dekking je de voorkeur hebt en of je aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. Uit de vergelijker komen vervolgens de bijpassende motorboot verzekeringen. Het belangrijkste is dat je de verzekering kiest die het beste bij jouw wensen aansluit. Als je vervolgens de keuze voor één van de motorboot verzekeringen hebt gemaakt, is het mogelijk om deze gelijk online af te sluiten.

Meeùs Bootverzekering

Bezoek website

Verzekeruzelf bootverzekering

Bezoek website

FBTO Bootverzekering

Bezoek website

Je kunt ook direct een bootverzekering afsluiten.

Normale dekking

Een bootverzekering is verplicht in bijna alle Europese landen voor alle vaartuigen die snel kunnen varen. Een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (basisdekking) moet minimaal worden afgesloten voor een motorboot. Als je een kostbare boot hebt, of een boot die veel risico loopt om beschadigd te raken, bijvoorbeeld door de aanlegplek, dan is het misschien slim om een uitgebreidere verzekering te nemen zoals de Allrisk verzekering. Hiermee ben je niet alleen gedekt voor schade die je toebrengt aan andere, maar ook voor je eigen boot.

Aanvullende dekkingen

Als extra dekking bieden veel verzekeraars de optie aan om je trailer mee te verzekeren. Verzekeraars bieden verschillende extra dekkingen aan, de meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn rechtshulp en inboedel. 

IJkgegevens

Op Gerust.nl vergelijken wij sommige verzekeringen met ijkgegevens. Dit zijn vaste persoonsgegevens (gebaseerd op de gemiddelde situatie) met wat we de vergelijking doen. Hierdoor kan de premie iets afwijken. Om tot een reële en zo waarheidsgetrouw mogelijke vergelijking te komen hebben wij de volgende ijkgegevens gebruikt:

Motorboot: 80.000 /2014 / Europa / binnenboordmotor / 100pk / 8mtr. / >20km.h
Zeiljacht met kajuit: 100.000 / 2014 / Europa / binnenboordmotor / 30pk / 10mtr / diesel
Sloep: 15.000 / 6mtr / Nederlandse vaargebied / 10-20 pk / buitenboordmotor
Zeiljacht zonder kajuit: 15.000 / 2014 / Nederlandse vaarwateren / binnenboordmotor / Nederlandse vaarwateren

Op zoek naar een andere bootverzekering?

Bekijk dan eens onze andere verzekeringen. Zo vind je de verzekering die bij jou past.